Sport

V neděli 15. října se sjela běžecká veřejnost do Havířova, kde probíhala Havířovská 10. Více než 5000 běžců se utkalo o medaile v několika závodech – ve třech kategoriích dětského běhu, na 5 km, štafetovém závodě na 10 km a v hlavním závodu na 10 km.

Naše štafeta ve složení Ondřej Fránek, Petr Červenka, Filip Nižník a Petr Gaher (všichni ze 3. E) se vydali na start přesně v poledne. Spolu s nimi se pokoušelo zdolat 4 dvouapůlkilometrové úseky dalších 18 štafet. Okruh centrem Havířova museli běžci na 10 km oběhnout celkem 2x, a protože Havířov je v podstatě postaven do kopce, běh rozhodně není jednoduchý (polovina tratě vede do mírného stoupání).

Štafeta naší školy, která už tradičně startuje pod názvem Mechatronici z Karviné, si hodně mákla a nakonec proběhla cílem jako první. Vyvolání běžců ze Střední průmyslové školy Karviná na stupně vítězů tedy znělo celým Havířovem a jejich dresy svou oranžovou barvou stupně vítězů doslova rozzářily. Po převzetí ceny si kluci užili i zaslouženou sladkou odměnu. Kluci, gralulujeme!